PESTE JUMATATE DIN EUROPA, SE GANDESTE SA REINCEAPA CALATORIILE DIN LUNA MAI 2020
Un studiu recent efectuat de cercetatori, arata ca 56% dintre europeni, isi doresc sa reinceapa calatoriile in destinatiile lor preferate din Europa, atat timp cat aceste nu vor mai fi in carantina.Marea majoritate doresc sa evite zonele aglomerate ale europei si mijloacele de transport in comun, gandindu-se sa calatoareasca fie in interiorul tarii lor , fie in zonele mai putin afectate de COVID 19.
Zilele trec, iar oamenii petrec din ce in ce mai mult timp in confortul caselor lor, gandindu-se la noi rezolutii pentru viitor si implicit, ce destinatii vor alege cand aceasta criza va trece.Cu siguranta ca toti se intreaba cum industria turismului va trece peste aceste pierderi imense provocate de aceasta pandemie, si la ce ar trebuii sa ne asteptam pe viitor.Un studiu recent, ne-a aratat faptul ca jumatete dintre calatorii, nu si-au anulat calatoria , 30% au schimbat datele sejurului iar din pacate 20% dintre acestia au fost nevoiti sa isi anuleze vacanta. Cei mai multi dintre calatorii externi, anunta ca nu isi vor schimba traictoria calatoriei, fiind saritori si dorind sa contribuie cum pot ei la restabilizarea turismului mondial.Ba chiar mai mult, aceasta situatie a ajutat la reorientarea turistica, iar multi dintre calatorii au luat in calcul pentru prima data vizitarea locurilor mai retase, pline de natura, intr-o zona mai linistita .
Calatoriile anulate din martie-aprilie, vor incepe cu bucurie din luna mai, europenii fiind optimisti , ei isi pastreaza planujrile de calatorie , adaugand chiar locuri noi in calatoria lor.
Privind budgetul alocat,calatorii sunt nevoiti sa se adapteze situatii actuale,si sa isi recalculeze budgetul .Din pacate, o mare parte dintre calatorii isi vor face modificari in budgetul alocat vacantelor, dat fiind situatia lor de la locul de munca..
Cu ce a schimbat aceasta stare de urgenta gandirea calatoriilor? Acestia vor fi cu siguranta mult mai precauti in alegerea destinatiei , vor merge in primul rand, pe plan intern, vor lua in calcul atractiile turistice din tara lor, vor tinde sa aleaga destinatii mai ferite, zone montane, zone naturale, zone retrase pline de natura ce oferta un peisaj unic.Cu siguranta transportul public va avea de suferit, cat si pietele aglomerate.
Multe hoteluri din marele orase ale europei, au fost inchise pe perioada pandemiei, hoteluri ce aveau in medie un grad de ocupare de 80-90%, au ajuns in cateva zile sa aiba un grad de ocupare minim%.Inchiderea lor, a ajutat cu siguranta la oprirea raspandirii virusului ,iar managerii din domeniu, au acum timp de gandire pentru a concepe un nou plan de reabilitare a unitatii lor de cazare. Fiind pregatiti sa reinceapa cu forte proaspete din luna mai poate chiar iunie.